Tejfölös meggyes,diós kevert sütemény


Ajánld ismerőseidnek!






Hozzávalók:
4 dl tejföl
300 g cukor
2 tojás
100 g darált dió
1 üveg magozott meggybefőtt
250 g liszt
1 csomag sütőpor

A tetejére:
10 dkg csokoládé
1 ek étolaj




Elkészítése:
A tejfölt a cukorral, tojásokkal jól kiverjük.
majd hozzá adjuk dióval,sütőporral elkevert lisztet is.
Utolján a levétől lecsepegtetett meggyet is bele keverjük.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük.
A tésztát bele öntjük,elsimítjuk.
180 fokra melegített sütőben tűpróbáig sütjük.
a csokoládét az étolajjal mikróban megolvasztjuk.
A kihűlt süteményt a csokoládéval bevonjuk.
A csoki megdermedt,tetszés szerinti szeletekre,kockákra vágjuk. 

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje