Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a csokoládés piskótához:
250 g liszt,
100 ml olaj,
100 ml tej,
3 db tojás,
150 g cukor,
20 g kakaó,
5 g sütőpor.
A túrós töltelékhez:
350 g tehéntúró,
30 g étkezési keményítő,
60 g cukor,
1/2 kiskanál vaníliás cukor,
1 db tojás.
Készítsük el a csokoládés piskótát, a lisztbe keverjük bele a kakaót és a sütőport.. A tojásokat 3-4 perc alatt verjük fel mixerrel, majd lassanként öntsük hozzá az olajat és a tejet. Amikor ezzel is jól elkavartuk, szórjuk bele lassanként a lisztet és keverjük össze.
Készítsük el a túrós tölteléket: mixerrel keverjük össze a hozzávalókat, hogy jó krémes legyen. Egy 34 x 22 cm-s tepsit kenjünk ki olajjal, majd öntsük bele a kakaós tésztát. A túrós tölteléket habzsákba töltjük és rács formában a kakaós tésztára nyomjuk. 180 fokra előmelegített sütőben süssük a süteményt 35 percig. Amikor megsült hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg porcukorral. Jó étvágyat!