Ajánld ismerőseidnek!
Tészta hozzávalók:
tepsi méret 42 x 32 cm
7 db tojás
7 ek kristálycukor
7 ek liszt
1/2 csg sütőpor
Krém:
1,2 liter tej
3 cs. vanília puding
2 cs vaníliás cukor
3 ek. búzadara
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
0,5 kg eper
Tojásfehérjét félig felverjük,fokozatosan adjuk hozzá a cukrot,keményre verjük. A tojássárgáját hozzákeverjük,de már kisebb fordulattal. Liszthez adjuk a sütőport.és a tojásos masszába óvatosan belekeverjük. A tepsit kibéleljük sütőpapírral,beleöntjük a masszát elsimítjuk. 180 fokon készre sütjük. Tepsiből kivéve levesszük a fóliát és egy ruhába feltekerjük. Hagyjuk kihűlni.
Tej mennyiségéből keveset kiveszünk,összekeverjük a pudinggal,van.cukorral és a búzadarával.
Többi tejet megmelegítjük,majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűsödésig főzzük.
Kihűtjük,közben megkeverjük,hogy bőrösödjön be. Pár szem epret félre teszünk,a többit összedaraboljuk. Margarint a cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk. Keveset kiveszünk belőle a külsejét bevonni.
Többihez adjuk a feldarabolt epret. Kihűlt piskótát megkenjük,feltekerjük,kívülről rákenjük a félretett krémet.
Tetejét eperrel és olvasztott csokoládéval díszítjük vagy ki mivel szeretné