Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
6 db tojás
6 evőkanál porcukor
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál liszt
6 gramm sütőpor
1 dl étolaj
A krémhez:
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
50 dkg tehéntúró
12 gramm vaníliás cukor
1 citrom reszelt héja
A mázhoz:
80 gramm vaníliás pudingpor
7 dl Fanta szénsavas üdítő
4 evőkanál cukor
Elkészítés:
A tojásokat a cukrokkal 10 perc alatt habosra keverjük.
Ezután hozzáadjuk az étolajat.
A lisztet,sütőport,kakaóport összekeverjük és egy fakanállal a tojásos masszához keverjük.
23 × 34 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük,a masszát bele öntjük.
Előmelegített sütőben 180°C-on 25 perc alatt készre sütjük.
A krémhez valókat alaposan kikeverjük, majd a kihűlt piskótára simítjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a mázat.
A mázat ugyanúgy készítjük el, mintha pudingot főznénk, csak most nem tejjel készül. Egy szép átlátszó narancssárga krémet kapunk, melyet egy kicsi hűlni hagyunk.
Ha langyosra hűlt, a túrós krémre simítjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
Jó étvágyat!