Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók:
60 dkg liszt
25 dkg ráma
2 tojás
10 dkg cukor
1 evőkanál tejföl
12 gramm sütőpor
pici só
Töltelék:
8-10 evőkanál lekvár
20 dkg porcukor
4 tojás
15-20 dkg dió
1-2 kupica rum
Elkészítés:
A szitált lisztbe a sütőport és a sót elkeverjük és a margarinnal elmorzsoljuk.
Hozzáadjuk a tojásokat a tejfölt és összegyúrjuk.
A tészta 2/3 részét kinyújtjuk és a tepsibe fektetjük.
Megkenjük a lekvárral.,
A töltelékhez a cukrot elkeverjük tojás sárgával és hozzáadjuk a diót a brandyt/én most rum helyett/és a jól felvert tojások fehérjét.
Ezt a krémet a tésztára simítjuk.
A megmaradó tésztából rácsnak való hengereket sodrunk és a tészta tetejére helyezzük.
Megkenjük tojás sárgával .
190-200 fokon 20-25 percig sütjük.
Kiborítjuk, és ha kihűlt szeleteljük