Ajánld ismerőseidnek!
A tésztához:
5 tojás
250 g rétesliszt
250 g porcukor
1 csomag sütőpor
1 dl étolaj
1 dl tej
2 ek kakaópor
A pudinghoz:
2 csomag vaniliás pudingpor
9 dl tej
1 ek kristálycukor
1 csomag vaniliás cukor
Az öntethez:
2 pohár tejföl
2 csomag vaniliás cukor
Először elkészitjük a pudingot: 3 dl tejben elkeverjük a vaniliás pudingporokat, hozzáadjuk a kétfajta cukrot. A többi tejet odatesszük főni, majd hozzáöntjük a cukros pudingporos tejet is. Sűrű krémmé főzzük. Hagyjuk kihűlni.
A tésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük a porcukorral. Fokozatosan hozzáadjuk a tojássárgájákat, az étolajat, a tejet és az átszitált sütőporos lisztet is.
Egy közepes méretű tepsit kizsirozunk és kilisztezünk. Beleöntjük a tésztamassza 2/3-át. A maradék masszába rakjuk a kakaóport és lassan beleöntjük a világos tésztába. Végül egy kávéskanállal egyenletesen ráöntjük a tésztára a megfőtt sűrű pudingot. A pudinggal együtt sütjük meg a masszát.
A már megsült, de még forró süteményre ráöntjük a vaníliás cukorral kikevert tejfölt és hagyjuk kihűlni.
Reszelt csokival vagy kakaóporral megszórva tálalhatjuk.