Jászberényi tekercs


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
A tésztához:
6 tojás
6 púpos kanál porcukor
4 evőkanál lehűtött fekete kávé
6 csapott kanál liszt
1 csomag sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
10 dkg porcukor
10 dkg vaj
10 dkg darált dió
Kb 1,5 dl tej
A tetejére:
15 dkg csokoládé
1 ek étolaj
1 tk díszítőcukor 


Elkészítés:
A tésztához a 6 tojás sárgáját a 6 kanál porcukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lehűtött feketekávét, a sütőporral,kakaóporral elkevert lisztet.
Végül hozzákeverjük óvatosan a 6 tojás felvert habját. Kb. 35 perc alatt 180 fokos sütőben készre sütjük. Még melegen kendőre borítjuk, feltekerjük, és így hagyjuk kihűlni.

Ha kihűlt, a következő krémmel töltjük: a porcukrot habosra keverjük a margarinnal, majd hozzáadjuk a 1,5 dl forró tejjel leöntött diót.
A tekercset betöltjük,majd csokimázzal bevonjuk.
A csokoládét az étolajjal vízgőz felett felolvasztjuk,simára keverjük.

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje