Dióhabos csiga /élesztő nélkül/


Ajánld ismerőseidnek!







20 dkg vaj
10 dkg porcukor
3 tojássárgája

30 dkg finomliszt
1/2 csomag sütőpor

A töltelékhez:

3 tojásfehérje
15 dkg porcukor
15 dkg darált dió
1 közepes citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor





A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, téglalap alakúra nyújtjuk.
A tojásfehérjéket a cukrokkal keményre verjük gőz felett, majd hozzákeverjük a diót és a citrom reszelt héját. 
Az így elkészült tölteléket a tésztalapra kenjük és feltekerjük, mint a bejglit.
Ujjnyi vastagra felszeleteljük és 180°C-on 25 perc alatt megsütjük.  

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje