Ajánld ismerőseidnek!
hozzávalók a linzer alaphoz:
30 dkg finomliszt
10 dkg margarin
5 dkg zsír
½ sütőpor
1 tojás sárgája
1 jó evőkanál tejföl
A töltelékhez:
50 dkg magozott meggy /házi cukrozott meggy/
1 kk fahéj
1 ek keksz morzsa
A tetejére piskóta:
2 db tojás
2 evőkanál cukor
2 ek liszt
Elkészítés:
A linzer alapot összegyúrjuk.
20×30 cm-es tepsit sütőpapírral béleljük.
A tésztát tepsi nagyságúra nyújtjuk és a tepsibe helyezzük.
Megszórjuk morzsával.
A lecsepegtetett meggyet megszórjuk fahéjjal és a tésztára szórjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítettük és a tésztát 15 percet elősütjük.
Ekkor kivesszük a sütőből.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,majd hozzá keverjük a lisztet is.
A meggyen szépen eloszlatjuk.
További 12 percet sütjük még.
Ha kihűlt ,szeleteljük.
Jó étvágyat hozzá! –