Megvéd a reumától, a daganatos betegségektől és a szívproblémáktól az igazi gyömbértea


Ajánld ismerőseidnek!






A gyömbér kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra. A gyökér forrázata vértisztító hatású, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere lehet.



Angliában gyomornyugtató italokat és sört készítettek a gyömbérből. Utóbbi előfutára volt a mai világos gyömbérsörnek, melyet ma is ajánlanak hasmenés, émelygés, hányinger ellen. A gyömbér kitűnően használható gyomorbántalmakra, hányingerre, emésztési problémákra. A gyökér forrázata vértisztító hatású, felfúvódás, étvágytalanság, gyengeség ellenszere lehet. Hatóanyagai ingerlik a nyálkahártya receptorait a gyomorban és a belekben, ennek köszönhetően ösztönzőleg hat a gyomor- és epesav képződésre, illetve az emésztésre.


A gyömbér – rendszeres fogyasztása esetén – védelmet nyújt a gyomorfekély ellen. Mivel szabályozza a gyomorsavműködést, rágcsálásával csökkenthető a kiadós italozások utáni másnaposság is.




Csodaszer az influenza ellen

Influenzás időszakban, megfázásos, gyulladásos betegségeknél, erősíti az immunrendszert, mérsékli a lázat, és szerepet játszik az influenza vírusok elpusztításában.

A friss gyömbér rágcsálását vagy a gyömbéres mézes tea fogyasztását a népi gyógyászatban régóta használják megfázásra, koleszterinszint csökkentésre, magas vérnyomás csökkentésére, vérrög képződés megelőzésére, mivel hatásos növényi véralvadásgátló van benne.

Természetes gyógyszer az időseknek

Idős korban az ízületi gyulladások kezelésére is használhatjuk, mivel gyulladáscsökkentő anyagokat tartalmaz. Gátolja a gyulladáskeltő anyagok képződését, csökkenti a fájdalmat és a reggeli ízületi merevséget. Aromaolaját alkalmazhatjuk a fájó ízületre. Jótékonyan hat a visszerekre, reumatikus betegségekre és izomgörcsök kezelésében is hatásos. Nagyon jó memóriajavító, kiélesíti az érzékeinket is. A gyömbér rendszeres fogyasztása esetén csökken az érszűkület kockázata, valamint az agyvérzésre és a trombózisra való hajlam. A hagyományos kínai gyógyászatban a migrén kezelésére is javasolják. Kiváló szer a műtétek utáni, illetve a terhesség alatti rosszullétek csökkentésére.

Igazi vitaminbomba

Tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal, 100 g friss gyömbérben 17 mg kalcium, 4 mg C-vitamin, 11 g szénhidrát, 0,7 g zsír és 330 mg kálium rejlik.


Gyömbértea hozzávalói

5 g frissen reszelt gyömbér,
2 evőkanál frissen facsart citromlé,
1 evőkanál méz,
1 csipet őrölt bors,
1 csipet ánizs,
2 liter víz.


Elkészítés 

5 percen keresztül főzzük a vizet, majd hagyjuk kihűlni. Ezután tegyük bele a reszelt gyömbért, a citromlét, a mézet, a borsot és az ánizst. Ezt szürcsölgessük egész nap, főként étkezések előtt érdemes egy bögrével meginni.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      

Forrás:  https://ezatutioldal.blogspot.com/2019/02/megved-reumatol-daganatos-betegsegektol.html