Mennyi mindenre képes a fahéjas méz


Ajánld ismerőseidnek!






Mennyi mindenre képes a fahéjas méz

A mézzel és fahéjjal történő gyógyítás évszázados múltra tekint vissza, a „mézgyógyászat”, az apiterápia eredete pedig az ókori Egyiptomban, Hellászban és Rómában már jól ismert volt.

De nem kell ilyen messzire visszamennünk, hiszen a népi gyógyászatban is ismert a méz és fahéj, elsősorban baktériumölő, gyulladáscsökkentő tulajdonságaik miatt használják. 

Szívbetegség

A mézet keverd össze törött fahéjjal, és lekvár helyett ezt kend a kenyérre. Fogyaszd rendszeresen. Csökkenti a koleszterinszintet, és véd az infarktus ellen. Akik már átestek infarktuson, és rendszeresen fogyasztják ezt a keveréket, nagy az esélyük arra, hogy következő roham nem, vagy csak később következik be. Ezen kívül könnyíti a légzést és erősíti a szív munkáját. Amerikában és Kanadában ezzel gyógyítják azokat a betegeket, akiknek koruk miatt ereik már nem annyira rugalmasak. A méz és a fahéj visszaadja az erek rugalmasságát.


Artritisz

Az ízületi kopásban szenvedő betegek reggel, délben és este egy pohár meleg vízbe tegyenek két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. A krónikus artritisztől is megszabadulhatnak, ha rendszeresen fogyasztják. A copenhaveni egyetemen végzett felmérés szerint 200 beteg közül az ital fogyasztása után 73 beteg teljesen megszabadult a fájdalomtól, és azok, akik nem tudtak járni, fájdalom nélkül közlekedtek.

Hólyagfertőzés

Egy pohár langyos vízbe tegyél két kanál mézet és egy kanál törött fahéjat. Megszünteti a húgyhólyag és a húgyutak fertőzését.


Fogfájás

Öt kanál mézet keverj össze egy kanál törött fahéjjal, naponta háromszor tegyél a masszából a fájós fogra. A fájdalom elmúlik.

Koleszterinszint

Két kanál mézet és három teáskanál törött fahéjat keverj össze 2 dl forró vízzel. Két órán belül 10 százalékkal csökkenti a koleszterinszintet. Ha naponta háromszor alkalmazod, a krónikus magas koleszterinszint lecsökken.

Ha naponta fogyasztod a mézet, megakadályozza a koleszterinszint emelkedését.


Megfázás

Ha gyakran megfázol, három napon keresztül naponta háromszor egyél egy kanál mézet és negyed kanál törött fahéjat. Gyógyítja a megfázást, a krónikus köhögést és megtisztítja a légcsövet.

Gyomorpanaszok

A méz és a törött fahéj keveréke gyógyítja a gyomorfájdalmat és megakadályozza a gyomorfekély kialakulását.




Az immunrendszer erősítése

A méz és a fahéj rendszeres fogyasztása erősíti az immunrendszert, védi a szervezetet a vírusok, baktériumok ellen. A mézben nagyon sok vitamin és vas van. Rendszeres használata erősíti a fehér vérsejteket a baktériumokkal és a vírusokkal folytatott harcban.


Nehéz gyomor

Egy kanál fahéj 2 kanál mézzel keverve megakadályozza a gyomorsav túlzott termelődését.


Nátha

Spanyol tudósok rájöttek, hogy a méz olyan természetes anyagokat tartalmaz, amelyek megölik a nátha baktériumtörzseit.


Pattanás

Három kanál mézet és egy kanál fahéjat keverj össze. Lefekvés előtt kend be vele a pattanásokat, majd mosd le meleg vízzel. Ha naponta elvégzi ezt a műveletet, egy héten belül eltűnnek a pattanások.


Bőrfertőzés

A méz-fahéj páros gyógyítja az ekcémát , az övsömört és a bőrfertőzés minden formáját.


Fogyás

Reggel éhgyomorra fél órával a reggeli előtt, este pedig lefekvés előtt igyál meg egy mézes fahéjas italt. Rendszeres fogyasztása csökkenti a súlyt a rendkívül kövérek esetében is. Még akkor is megakadályozza a zsír lerakódását, ha nagyon zsíros ételeket fogyasztol.


Krónikus fáradtság

A testi erőt legjobban, a mézben lévő cukor regenerálja. A mézet és fahéjat fogyasztó idős emberek erősebbek és mozgékonyabbak. Ha délután három óra körül fogyasztunk el ilyen italt, egy héten belül helyreáll a szervezet vitalitása.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is