Mi történhet veled, ha kevés vizet iszol?


Ajánld ismerőseidnek!






A dehidratáltság nem csak nyáron veszélyes. Szervezetünknek folyamatosan vízpótlásra van szüksége, ezért figyeljünk oda, hogy elkerüljük az alábbi tüneteket.

Koncentrációs zavar

Az agy szürkeállománya képtelen megfelelően működni folyadékpótlás nélkül, a sejteknek muszáj megkapniuk a megfelelő mennyiségű vizet a gyors működéshez.

Lelassul az anyagcsere

A beleknek, a belső szerveknek muszáj megkapniuk a megfelelő mennyiségű vizet a megfelelő működéshez.

Fejfájás

A fejfájás hátterében sokszor a folyadékhiány húzódik meg. Fájdalomcsillapítók helyett elsőként inkább igyunk meg egy pohár vizet.

Több kalóriát fogyasztunk

A folyadék ugyanúgy eltölt, mint a szilárd táplálék. Akik legalább 2-3 liter vizet megisznak naponta, azok általában soványabbak.

Rossz lehelet

A nyál erős baktériumölő hatással rendelkezik. Kevés folyadék bevitel esetén azonban jelentősen csökken a nyáltermelés. Ha nem termelődik elegendő nyál, a baktériumok elszaporodhatnak, és ez okozhatj a rossz leheletet. Igyunk sok vizet, hogy frissen tartsuk a leheletet.





Rosszkedv

Ez is az agy működésével függ össze. A szomjas ember idegesebb, dühösebb, kedvetlenebb.

Bizonyos betegségek könnyebben támadják a dehidratált szervezetet

Tudományosan igazolt, hogy a dehidratált emberekben könnyebben alakul ki a vastagbélrák. Mivel az immunrendszert is gyengíti a vízhiány, ezért a fertőzések is könnyebben támadják meg a szervezetet.

A szervezet napi folyadékszükséglete átlagosan 2,5 liter. Ne várjuk meg, amíg jelentkeznek a dehidratáltság első jelei, figyeljünk oda a rendszeres, minőségi folyadékpótlásra. Ez természetesen részben folyadékokkal, részben az elfogyasztott táplálékaink víztartalmával pótolható.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is