Vérnyomáscsökkentő csodanövények


Ajánld ismerőseidnek!

A képen a következők lehetnek: egy vagy több ember




A magas vérnyomást nevezhetjük „néma gyilkosnak” is, mivel a szívroham, a szívelégtelenség, a stroke és nem utolsó sorban a veseelégtelenség kiindulási alapját is jelentheti.

A magas vérnyomás rendkívül gyakori és súlyos következményekkel járó betegsége az idősödő generációknak. Sokszor a magas vérnyomásban szenvedő beteg nem is tud betegségéről. Gyógyteák fogyasztásával azonban megelőzhető ez az alattomos betegség.

Aranyvessző tea

Az aranyvessző teája jó vizelethajtó és gyulladáscsökkentő, alkalmazhatod magas vérnyomásra és reuma esetén is. Csészénként 1-2 teáskanálnyi aranyvesszőfüvet forrásban lévő vízzel leöntünk, majd negyedóra múlva leszűrjük. Naponta 2-3-szor étkezések között fogyassz belőle egy csészényit.

Bazsalikom tea

A bazsalikom teája köhögéscsillapító, idegnyugtató, étvágyjavító, vizelethajtó hatású. Csökkenti a magas vérnyomást és megvéd a stresszes állapotok kialakulásától.

3 dl vízzel forrázz le 1 teáskanál szárított bazsalikomot, hagyd állni 10-15 percig, majd leszűrve már fogyasztható is.

Csalán tea

A csalán teája erősítő, vértisztító, vizelethajtó hatású. Igen hatékony gyógyír hólyaghurutra, reumára, köszvényre, bőrbetegségekre, hajhullásra, magas vérnyomásra és gyomorhurut kezelésére is. A csalán kiváló vértisztító hatással rendelkezik, mivel alaposan átmossa a vesét.

Önt le 3 teáskanál csalánt 3 dl forrásban lévő vízzel, majd 10 perc után szűrd le.





Fehér fagyöngy tea

A fagyöngy teája hatékonyan serkenti a szívműködést, erősíti a szívet, csökkenti a pulzusszámot. Magas vérnyomás esetén csökkenti a kísérő panaszokat, a fülzúgást és a szédülést is. Használhatod görcsoldóként és belső vérzések ellen is. Értágító hatással rendelkezik. Tumor ellenes hatása miatt a daganatos megbetegedések esetén is alkalmazzák. A gyógyszeripar egyes készítményeihez alapanyagként használja.

A fagyöngy teáját kizárólag hidegen készítjük. 1/4 liter vízhez adjunk 1 púpozott teáskanál fagyöngyöt, majd egy éjszakán át állni hagyjuk. Másnap felmelegítjük (de nem forraljuk) és leszűrjük.

Fekete ribiszke tea

A fekete ribiszke leveléből készítjük. Vizelethajtó, kiváló gyógyír magas vérnyomás és vesebaj ellen.

Leforrázunk 2 teáskanálnyi szárított levelet 2,5 dl vízzel, 5-6 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük.


Galagonya tea

A galagonya teája szíverősítő és szívnyugtató, serkenti a szívizom vérellátását. Értágító és vérnyomáscsökkentő hatása is ismert. Lassítja az érelmeszesedést.

1 teáskanálnyi szárított galagonyalevelet forrázzunk le 2 dl vízzel, 15 perc múltán szűrjük le. Naponta 2-3 csésze teát fogyasszunk.

Medvehagyma lé

A medvehagyma leve étvágyjavító, emésztésjavító, béltisztító, vérnyomás- és vérzsír csökkentő hatása közismert. Lassítja a koleszterin lerakódását az érfalban. Számos szív- és érrendszeri probléma megelőzésének hatékony gyógyszere. Felső légúti megbetegedésekre is kiváló ellenszer. Műtétek előtt veszélyes lehet a megnövekedett vérzéshajlam miatt! Préseld ki a növény levelét, majd add kefirhez vagy joghurthoz.

Vöröshagyma (nyersen)

A nyersen fogyasztott vöröshagyma kedvezően hat a koleszterinszintre, magas vérnyomásra. Alkalmazhatjuk érelmeszesedés megelőzésére, a szívroham rizikójának csökkentésére. Meggátolja a trombózis, a vérrögképződés kialakulását, segít megelőzni a koszorúér-megbetegedését. Bizonyított asztmaellenes hatása, csökkenti az orrdugulást, tisztítja a légutakat.

Zúzott fokhagyma

A zúzott fokhagyma a légúti megbetegedések, meghűléses betegségek és a Candida albicans okozta fertőzések kiváló gyógyítója. Csökkenti a koleszterinszintet, tágítja az ereket, erősíti az immunrendszert, véralvadásgátló és vérnyomáscsökkentő hatású, enyhíti a menstruációs görcsöket.


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is