Gyógyítja a cukorbetegséget, refluxot és még sok mindent


Ajánld ismerőseidnek!






Mielőtt gyógyszerekhez nyúlnál



Ez a titokzatos, igazából csak fűszerként ismert növény a fűszerkömény.

A fűszerkömény egyike a hazai alapfűszereknek, talán nincs is olyan háztartás, ahol ne lenne megtalálható, hiszen számos ételt ízesítünk vele. Mindemellett ez az apró mag, olyan jótékony tulajdonságokkal is rendelkezik, hogy természetes gyógyszerként is alkalmazhatjuk.





Ennyi mindenre használhatod



Refluxra

Keverj el köményt, koriandert és cukrot egyenlő mennyiségben. Fogyassz el belőle minden reggel 2 teáskanállal vízbe keverbe, hogy megszüntesd szervezeted savasságát.

Azonnali gyógyír a feljött savra, ha csipetnyi nyers köményt néhány percig a szádban tartasz.



Emésztési zavarokra

A kömény, fekete bors és gyömbérpor egyenlő arányú keveréke segít az emésztési problémák legyőzésében. 1 evőkanálnyira van szükséged a keverékből, melyet vízzel vegyél be étkezés után.


Bélférgekre

400 ml vízben forralj fel 15 g köményt. Hagyd addig forrni, amíg nagy része elpárolog, és csak 100 ml folyadék marad. Fogyassz belőle 20-40 ml-t minden reggel és este, amíg a probléma meg nem szűnik.


Hányásra

Keverj egyenlő arányban őrölt római köményt és mézet, majd 1 evőkanálnyival vegyél be belőle étkezés után. Hamarosan elmúlik a hányingered.






Köhögésre és megfázásra

A kömény, fertőtlenítő tulajdonságai révén segít feloldani a váladékot, így enyhítheted vele a köhögést és a megfázás tüneteit.

Forralj fel 1 teáskanál köménymaggal egy pohár vizet, hagyd kicsit lehűlni, majd idd meg az italt.

Álmatlanságra

Keverj össze 1 teáskanál kömény port egy pépesített banánnal, és fogyaszd el vacsora után.

 Vérszegénységre

A köményben lévő vas megakadályozhatja és kezelheti a vérszegénységet, és más vashiánnyal kapcsolatos megbetegedések kialakulását. Minden nap fogyassz el 1 teáskanálnyit.

Máj tisztítására

Köménnyel nemcsak a májadat, hanem az egész testedet megtisztíthatod. Az egy-két hetes kúránál is 1 teáskanálnyi az ajánlott napi adag.

Cukorbetegségre

A vércukor szintet szabályozni lehet napi 1 pohár köményes (1 teáskanálnyi fűszer) víz fogyasztásával.

Székrekedésre

A kömény, fekete bors, a gyömbér- és curry por egyenlő mennyiségű keveréke mozgásra bírja a beleket és enyhíti a székrekedést. Hozzáadhatsz vajat és sót az íze miatt, de ha főtt rizshez kevered, akkor is hatásos.

Fogyásra

A kömény rendszeres fogyasztását meghálálja a szervezet. A bélműködés beindulásának köszönhetően a súlyodból is veszíthetsz vele.

Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is