Természetes antibiotikumok és antibakteriális szerek az otthonunkban



Ajánld ismerőseidnek!





  Nem kérdés, hogy az antibiotikumok a modern orvostudomány csodái, azonban az elmúlt évtizedben megemelkedett a használatuk gyakorisága. Ennek következménye pedig nem más, mint az, hogy a baktériumok rezisztenssé váltak, ami nagyon veszélyes, hiszen így nincs ellenük megfelelő védekezési módszer. Ezért nagyon fontos – a betegségek elkerülése érdekében –, hogy megerősítsük az immunrendszerünket, esélyt sem adva a betolakodóknak.

Mégis milyen természetes antibiotikumok és antibakteriális szerek, anyagok léteznek? Az egyik ilyen a C-vitamin, amely sokféle gyümölcsben, köztük a narancsban is megtalálható. A C-vitamin hatékonyan képes megerősíteni az immunrendszert.

Fertőzés kialakulásakor a bíbor kasvirág gyorsabban elősegítheti a gyógyulást. Akkor a leghatékonyabb, ha tinktúra formájában fogyasztjuk.

Az olajfa levele nagyon népszerű antibiotikus növényi alternatíva. Egyes kutatási eredmények azt mutatják, hogy nagyon hatékony lehet az MRSA elleni harcban.






A körömvirág használható sebgyógyításra, fertőzés megelőzésére. Lehet belőle készíteni tinktúrát, kenőcsöt és teát. Nagyon hatékony gyulladás ellen és tumorgátló hatással is rendelkezik.

A nyers méz az egyik legjobb természetes antibiotikum. A méz egyedülálló tulajdonsága abban rejlik, hogy több szinten képes a fertőzés elleni küzdelemre, ami megnehezíti a baktériumok ellenálló képességét.

A torma segíthet megvédeni az emberi szervezetet a betegségekkel szemben. Az egészséges vérkeringést is elősegíti, illetve antibiotikus tulajdonsággal is rendelkezik. A torma nagyon hatékony lehet húgyúti fertőzések kezelésére.

A fokhagyma az egyik legerősebb antimikrobiális táplálék Legjobb például a candida gomba ellen.

Az ananász bromelain nevű enzimet tartalmaz, amely nagyon hasznos az emésztésre, illetve antimikrobiális hatással is rendelkezik.

Az oregánóolaj hatékony a gyógyszerrezisztens baktériumok ellen. A benne lévő karvakrol hatékonyan csökkenti a fertőzés kialakulását.

A grépfrútmagkivonat több mint 800 vírus és baktériumforma ellen hatásos, és több mint száz gomba és parazita ellen veszi fel eredményesen a harcot. Mivel sok antioxidánst tartalmaz, fokozza az immunitást, természetes módon lúgosítja a testet és segíti az emésztést. Mindezt pedig a bélflóra javításával teszi.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!