Fájdalomcsillapító szerek a természetből



Ajánld ismerőseidnek!





  Fájdalomcsillapítót mindig használunk valamire. Fájhat a fejünk, gyötörhet bennünket ízületi gyulladás, fogfájás, illetve egy hirtelen, nem várt kisebb baleset miatt is kényszerülhetünk arra, hogy fájdalomcsillapítót vegyünk be. Azonban a patikában kapható gyógyszerek tele vannak mindenféle károsa anyaggal és még komoly mellékhatásaik is lehetnek, így mindenképpen a természetes fájdalomcsillapítókat kell előnyben részesíteni. Ezek a természet adta „gyógyszerek” nemcsak egészségesek, de még a szervezetet sem mérgezik, hiszen semmiféle mellékhatással nem kell számolnunk.

Az Epsom-só vízben feloldva csökkentheti a csont- és az ízületi fájdalmat, de izomláz esetén is bátran lehet hozzá fordulni. Az Epsom-só fibromyalgia esetén is hatásos lehet.

Régebben gyakrabban fogyasztottak az emberek csontlevest, húslevest. Ma már kezd kimenni a divatból, pedig sokan nem is hinnék, mennyire egészséges. A csontleves sok olyan tápanyagot tartalmaz, amelyek csökkentik a fájdalmat, ezért is került a természetes fájdalomcsillapítók listájának élére. A csontokban lévő zselatinos velő nagyon hasznos, hiszen csökkenti az ízületi súrlódást. Két aminosavat is tartalmaz, prolint és glicint, amelyek csökkenthetik a gyulladást, illetve kiemelkedő szerepük van az izomépítésben és -javításban.






A fűzfa kérge is egy remek fájdalomcsillapító, mert acetilsavat, szalicint tartalmaz, amely az aszpirinben is megtalálható. A fűzfa kérge csillapítja a fájdalmat, csökkenti a gyulladást és enyhíti a lázat. Azonban hosszabb ideig tartó szedése, fogyasztása mellékhatásokat okozhat, hasonlóan az aszpirinhez.

A fekete nadálytő is egy csodálatos gyógynövény, hiszen csökkenti az ízületi gyulladást, illetve nagyon hatékony izomfájdalom és rándulás esetén. A benne lévő rozmaringsav enyhíti a gyulladást és a fájdalmat, a gyógynövényben lévő allantoin pedig elősegíti a sejtek gyorsabb regenerálódását.

A kurkuma jellegzetes arany színnel rendelkezik. Indiában már az ősidők óta használják ételek fűszerezésére, de az ájurvédikus gyógyászat is gyakran fordul ehhez a gyógynövényhez. A kurkuma egy kurkumin nevű vegyületet tartalmaz, amely antioxidáns hatással rendelkezik, de emellett a gyulladáscsökkentő hatásáról is híres. A kurkuma megakadályozza a szabad gyökök elszaporodását a sejtekben, csökkenti a duzzanatot, ami leginkább a sérült szövetekben fordul elő.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is