Béltisztító táplálékok



Ajánld ismerőseidnek!





  Keresztesvirágú zöldségek: karfiol, brokkoli, kekáposzta, kelbimbó.
A bélrendszerünket nem terhelhetjük túl örökké. Korábban az a hír járta, hogy a bélrendszert alaposan „meg kell tisztítani”, ekkor kezdték el hirdetni magukat azok a cégek, amelyek mindenféle terápiát javasoltak a bélrendszer megtisztítására. Azonban kiderült, hogy a bélnek nincs szüksége ilyen drasztikus beavatkozásokra. Ha egészségesen táplálkozunk, akkor semmilyen beöntésre és más módszerre nincs szükség, hiszen az egészséges táplálékok elősegítik a bélrendszer egészséges működését. Vannak köztük olyanok is, amelyek a béltisztításban verhetetlenek.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány A vastagbél egészséges működésére éppúgy szükségünk van, mint ahogyan az is nagyon fontos, hogy a szívünk, a tüdőnk vagy az agyunk jól működjön. A vastagbéldaganat kialakulásában elsődlegesen az egészségtelen táplálkozás áll, így érdemes kicsit megreformálni az étkezésünket.

A szervezet számára csak a minimálisan feldolgozott, vagy a természetben is megtalálható táplálékok a legjobbak. A gabonák – mint a quinoa, a barna rizs, az árpa vagy a hajdina – nagyon hasznosak az emésztőrendszer számára, hiszen tele vannak rosttal, amely nagyszerű tisztító hatással rendelkezik.






A bab és a lencse – mint a hüvelyesek tagjai – is sok rostot tartalmaznak. Kutatások igazolják, hogy akik rendszeresen fogyasztanak hüvelyeseket, mintegy 35 százalékkal kisebb eséllyel alakul ki esetükben végbélpolip, ami azért is veszélyes, mivel a vastagbélrák többnyire az ilyen polipképződményekből alakul ki. Emellett a hüvelyesek olyan fitokemikáliákat tartalmaznak, amelyek rákellenes hatással rendelkeznek.

A chiamag is sok rostot tartalmaz, ami elősegíti a mindennapos, vagyis a rendszeres székletürítést. Ez azért fontos, mert így a bélrendszerből kitakarítja a méreganyagokat, illetve sejtszíntű védelmet jelent a vastagbéldaganattal szemben.

A zöld leveles zöldségek, mint a brokkoli, a karfiol vagy a kelkáposzta a legjobb forrásai a rostoknak, hiszen ezek a zöldségek is csökkentik a vastagbélrák kialakulásának a kockázatát. Emellett tápanyagokban is rendkívül gazdagok, amelyek nem csak az emésztőrendszer működésére vannak jó hatással.

A diófélék és az olajos magvak omega-3 zsírsavakban és alfa-linolénsavban gazdagok, amelyek szintén csökkenteni tudják a béldaganat kialakulásának a kockázatát.

A fermentált tejtermékek – mint például a joghurt – kitűnő probiotikumok, amelyekre azért van szüksége a szervezetünknek, hogy helyreállítsák a bél baktériumflóráját.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!