Hasznos gyógynövények az agy számára



Ajánld ismerőseidnek!





  A gyógynövényeket és a fűszernövényeket nem csupán ételek ízesítésére használhatjuk, hanem arra a célra is, hogy hosszú ideig megőrizzük az egészségünket. Néhány gyógynövény nagyon hatásosan szolgálja az agyat. Ha ezeket a gyógynövényeket rendszeresen fogyasztjuk, sokáig frissek maradhatunk szellemileg, és még az agyat érintő betegségek is elkerülhetnek bennünket.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány Az egyik olyan gyógynövény, amely az agy egészégét szolgálja, a kurkuma. A kurkuma egy mustársárga por. Indiában naponta használják, de nemcsak főzésre, hanem az egészségügyi hatásait is kiaknázzák. A kurkuma hatékony antioxidáns, emellett gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik. Kutatások szerint mintegy 25%-kal csökkenti az Alzheimer-kór kialakulásának a kockázatát. A kurkumában megtalálható egy aktív összetevő, mégpedig a kurkumin, amely meggátolja az agyban az amyloid plakkok kialakulását, melyek felhalmozódása tehető felelőssé az Alzheimer-kór kialakulásáért. A kurkumát hozzáadhatja az ételeihez, de vízben elkeverve is hatásos, illetve télen, a nagy hidegben teát is készíthetünk belőle, amelybe egy csipetnyi borsot, gyömbért és egy kevés mézet is keverhetünk, ami egy kiváló immunerősítő bomba az emberi szervezet számára. 




A zsálya csodálatos hatásait nemcsak azok a hölgyek tapasztalhatják meg, akik a menopauza szakaszába léptek, hanem bárki, hiszen ez a gyógynövény egy kiváló memóriafokozó, így az Alzheimer-kór ellen is védelmet nyújthat. A zsályában található egy acetilkolin nevű kémiai vegyület, amely védi a memóriát.

A fokhagyma egy rendkívül hatásos antibiotikumként funkcionálhat a téli időszakban. Fogyassza nyersen, mert így a leghatásosabb. Kutatások igazolják a koleszterincsökkentő hatását. A fokhagyma olyan hatással rendelkezik, amely megvédi az idegsejteket a sérülésektől. És olyan vegyi anyagokat is tartalmaz, amely segítséget nyújt a stressz elleni védelemben.

A petrezselyem és a kakukkfű is tartalmaz egy apigenin nevű vegyületet, amely lehetővé teszi az idegsejtek közötti kifinomult kommunikációt. Az agyat érintő betegségek gyakran azért jönnek létre, mivel az idegsejtek között megszakad a kommunikáció. Mindkét gyógynövény védelmet jelenthet az Alzheimer-kór és a depresszió kialakulása ellen.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!