Fura az illata, de az egészséget szolgálja: oregánóolaj



Ajánld ismerőseidnek!





  Az oregánót lehet, hogy eddig csak különféle ételek elkészítésére használta. Viszont az oregánóról és a belőle készült olajról többek között az is bebizonyosodott, hogy mennyire pozitívan hat az egészségre. Többek között elősegíti a rákos sejtek elpusztítását és a tumor méretének csökkenését.
Gyógynövények  vitaminok, vitaking,  sütés, nyelv, immunrendszer, alapítvány Sok kutatás azt is bebizonyította, hogy az oregánóolaj elősegíti az epe áramlását, így jótékonyan hat az emésztési folyamatokra. Ez az olaj nemcsak a máj, hanem a vastagbél egészségét is sikeresen fenntartja.

Az oregánóolaj mintegy 50 aktív összetevőt tartalmaz, amelyek részt vesznek az immunrendszer megerősítésében, elősegítik a fehérvérsejt-termelést, amely a szervezetben védelmi feladatot lát el. Az olaj egyik értékes összetevője a timol, amely természetes gombaölő és fertőtlenítő hatással rendelkezik. Az oregánóolaj emellett hatékonyan küzd meg a szervezetbe jutó egyéb kórokozókkal is. Mivel gyulladáscsökkentő hatással is rendelkezik, így megfázáskor is bátran lehet alkalmazni. Gyógyító hatással van a gyulladt nyálkahártyára és még a köhögést is csillapítani tudja.







Az oregánóolaj hatékonyan képes megküzdeni a bakteriális fertőzéssel is. Van egy értékes összetevője, a karvakrol, amely gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik. Ez az olaj nemcsak a szalmonella, hanem az E.coli nevű baktériummal is eredményesen veszi fel a harcot. Egyes feltételezések szerint még ételmérgezés esetén is a segítségünkre lehet.

Az oregánóolaj segíthet a betegségek elleni küzdelemben, hiszen erőteljes hatású antioxidánsokat, úgynevezett fenolokat tartalmaz, amelyek védelmet nyújtanak a szabad gyökök okozta károsodásokkal szemben. Hatására csökkenhet a rákos megbetegedések, az izmot érintő betegségek és a látásvesztés kockázata.

Az oregánóolajnak fájdalomcsökkentő hatása is van. Az olajban van egy értékes összetevő – béta-caryophyllin –, amelynek szintén gyulladáscsökkentő hatása van. Ez a hatás pedig segíthet az izomfájdalom minimalizálásában, de egyes feltételezések szerint más betegségek okozta fájdalmat is csökkenteni tud. Például a csontritkulás okozta fájdalom enyhítésében is segíthet.

Az oregánóolaj hatékony megoldás lehet a viszketést okozó kiütések megszüntetésében is. Ebben is a gyulladáscsökkentő hatása játszik kitüntetett szerepet.




Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is



Követheted az egészség táblánkat a pinterest oldalon is!