Képtelenség belőle annyit sütni, hogy megunja a család, nálunk ez az örök favorit
HOZZÁVALÓK:
Mézes lap:
60 dkg liszt
15 dkg porcukor
9 dkg zsír
2 db tojás
4 ek méz
6 ek tej
1 teás kanál szódabikarbóna
sárgabarack lekvár a középső lap lekenéséhez
Krém:
6 dl tej
3 db tojássárgája
4 ek liszt
10 dkg porcukor
2 cs vaníliás cukor
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
3 db tojásfehérje
a tetejére:
étcsoki
ELKÉSZÍTÉS
A tésztához a mézet felolvasztjuk, hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a porcukorral, szódabikarbónával, a zsírt elmorzsoljuk benne. A közepébe mélyedést csinálunk, a tojást, a tejet és a mézet beletesszük, majd tésztát gyúrunk belőle. Négy lapot sütünk, 190 fokon, 8-10 percig.
A krémhez a tejben csomómentesre keverjük a cukrokat, a tojássárgákat a lisztet, sűrű krémet főzünk belőle. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd a kihűlt krémhez adjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd a krémbe forgatjuk. A krémet megfelezzük. Az alsó lapot megkenjük a krém felével, a következőt sárgabarack lekvárral, a harmadikat a krém másik felével.
A tetejére olvasztott csokit teszünk. Egy napot várunk, hogy megpuhuljanak a lapok.
Pakainé Hegedűs Andrea receptje
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is