Hoztam nektek egy igazi omlós diós kifli, amit évek óta sütök. Minden alkalomra remek választás, nem lehet belőle annyit készíteni, hogy megunjuk!
HOZZÁVALÓK
65 dkg liszt
30 dkg zsír vagy
35 dkg margarin
1 csapott mokkás kanál só
2,5 dkg élesztő
1 dl tej
1 mokkás kanál cukor
pici tejföl
ELKÉSZÍTÉS
A tejben a cukorral – az élesztőt felfuttatjuk. A többi hozzávalót tálba tesszük, élesztős tejjel és annyi tejföllel, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjunk összeállítjuk . Félórányit kelesztjük, vékonyra kinyújtjuk, egyenlő négyzeteket vágunk, dió – vagy mák töltelékkel töltjük! Házi lekvárral is isteni finom .
Tepsibe rakjuk, tetejét tojással lekenjük, 180 fokos sütőben világosra sütjük, még melegen vaníliás porcukorba fogatjuk. Zárható dobozban sokáig el áll .
Jó étvágyat hozzá
Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is