Fakanalas süti újragondolva



Ajánld ismerőseidnek!



 


  Hozzávalók: 20x30 cm-es tepsihez

- 20 dkg sima liszt
- 10 dkg rétesliszt
- 2 e.k. kakaópor
- 10 dkg kristálycukor
- 2 cs vaníliés cukor
- 10 dkg zsír/ vagy 12 dkg vaj/
- 2 tojás
- 2 dl tej
- 2.k. tejföl
- fél csomag sütőpor (6 g)
- csipet só

A tetejére:

- 2 cs. fehércsokis puding
- 6 ek. cukor
- 1 l. tej

Elkészítés:

1. A tojásokat habosra keverjük a cukorral (fehéredésig), majd hozzáadjuk az olvasztott (de kihűlt) zsírt /vajat/ , a tejet, tejfölt végül a sütőporral, csipet sóval és a kakaóvall elkevert lisztet. Kicsit sűrű tésztát kapunk, melyet beleegyengetünk a kivajazott/lisztezett tepsibe. Előmelegített 170 fokos légkeveréses sütőben kb. 13-18 perc alatt megsütjük - tűpróba! (a sütési idő csak tájékoztató jellegű, nálam eddig sült, de inkább végezzünk tűpróbát)

2. A megsült süteményt kiborítjuk egy fatáblára és amíg még forró, egy fakanál nyelével lyukakat nyomkodunk a süteménybe (lehet elég sok helyen mélyedéseket nyomkodni, hogy utána jó sok helyen befolyjon a puding - annál finomabb lesz).

3. Amíg hűl a süteményt, elkészítjük a pudingot a használati utasítás szerint és még melegen a sütemény tetejére öntjük

4. és hagyjuk, hogy belefolyjon a lyukakba is.
5. Picit hagyjuk dermedni és szeletelve tálaljuk.  

      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje