Pudingos maffin



Ajánld ismerőseidnek!



 


  A tésztához:
 23 dkg liszt, 
3 evőkanál kakaópor,
 2,5 teáskanál sütőpor, 
0,5 teáskanál szódabikarbóna, 
1 db tojás, 
12 dkg porcukor, 
1 csomag vaníliás cukor,
 0, 8 dl napraforgó étolaj,
 2,5 dl tejföl

Töltelék:
 1 csomag vaníliás pudingpor,
 3 evőkanál cukor, 
3 dl tej, 
150 gr tejföl.







A tészta hozzávalóit alaposan összekeverjük, , ha túl sűrűnek érezzük, pici tej adható hozzá.

A pudingot a tejjel, cukorral megfőzzük, ha hűlt, hozzákeverjük a tejfölt.

A maffinformákat kivajazzuk, kb 20 db-ra lesz szükségünk. A formák aljába a barna tésztának kb. felét belekanalazzuk. Erre rakosgatunk a tejfölös pudingból egy-egy bő teáskanállal, majd a barna massza másik felét is elosztjuk a formákba.

Előmelegített sütőben légkeveréssel 160-170 fokon készre sütjük ( nálam 30 perc, de a sütőtől függ) és a formákban hagyjuk kihűlni. Porcukrot hintettem a tetejére. 


      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON      
Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje