KARAMELLÁS KRÉMES


Ajánld ismerőseidnek!


 
  Tészta:
25 dkg liszt
1 kiskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
5 dkg vaj
1 evőkanál méz
2 tojás
pici tej

I. Krém:
1/2 l tej
2 dl víz
2 vanília ízű pudingpor
2 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 vaníliás cukor
20 dkg porcukor
25 dkg margarin


II. Krém
6 evőkanál kristály cukor
1 dl víz
1/2 l Hulala tejszín

A lapok tetejére:
12 dkg porcukor
2 csomag karamella ízű pudingpor
2 evőkanál olaj
3 evőkanál forró víz

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk kettéosztjuk és kinyújtjuk. két lapot sütünk belőle. Nagyon gyorsan megsül. A tepsi mérete 30 x 35 cm. A vaníliás krémhez a pudingporokat a liszttel elkeverjük, majd a tejjel és a vízzel megfőzzük. Amikor kihűlt a cukorral habosra kevert margarinnal összekeverjük. A karamellás krémhez a 6 csapott evőkanál kristálycukrot megpirítjuk, 1 dl meleg vízzel felengedjük, majd langyosra hűtjük. A tejszínt felverjük, majd a kihűlt karamellt is hozzákeverjük. Az egyik lapra egyenletesen rákenjük a vaníliás krémet. Erre megy a karamellás krém. A másik lappal befedjük. A tetejére a 12 dkg porcukrot a karamellás pudingporral és a két kanál forró vízzel, az étolajjal jól összekeverjük és a tészta tetejére kenjük. Hűtőbe tesszük. Másnap lehet szeletelni. Amíg nem köt meg a tetején a más, bejelöljük késsel, így másnap könnyebben tudjuk szelni.

Bencsik Zoltánné receptje.