Omlós-sajtos sütemény



Ajánld ismerőseidnek!

Hozzávalók:
35 dkg finomliszt
1 késhegynyi szódabikarbóna
25 dkg szoba-hőmérsékletű vaj (vagy margarin)
20 dkg reszelt sajt
1 teáskanál só (vagy ízlés szerint)
1 kis doboz tejföl

A tetejére:
1 tojásfehérje
5 dkg reszelt sajt
szezámmag ízlés szerint


Elkészítés:
A lisztben elkeverjük a sót,a szódabikarbónát, a reszelt sajtot, majd elmorzsoljuk a vajjal, végül annyi tejfölt adunk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk. (lehet, hogy nem kell hozzá az egész doboz tejföl)
Az összeállított tésztát kb. 5 mm vastagra kinyújtjuk.
Tetszés szerinti formákkal kiszúrjuk.
Sütőpapírral fedett tepsire sorakoztatjuk.
Tojás fehérjével lekenjük,reszelt sajttal , majd szezámmaggal megszórjuk.
200 fokra melegített sütőben 15 perc alatt megsütjük.(alsó-felső sütés) 
      f         MEGOSZTÁS A FACEBOOKON   

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje