KAKAÓS OLAJOS PISKÓTA, ALMÁS-TEJSZÍNES KRÉMMEL



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Piskóta:

3 tojás
210 g kristálycukor
115 ml olaj
115 ml tej
248 g liszt
15 g kakaópor
3/4 csomag sütőpor
1 csipet só
Krém:

500 g alma (hámozott, kicsikre vágva)
10-15 dkg cukor
1 csomag vanília ízű pudingpor
1 dl víz
citromlé
fahéj
400 ml tejszín
1 csomag zselatin fix




A tojást a cukorral kihabosítjuk, az olajat és a tejet belecsurgatjuk. A többi hozzávalót összekeverjük, majd egyneműsítjük a tojásos keverékkel. 25 x 38 cm-es tepsiben, tűpróbáig sütjük. A krémhez az almát a cukorral felfőzzük, a vaníliás pudingot a vízben elkeverjük és hozzáadjuk az almás keverékhez, majd hozzákeverjük a fahéjat és a citromlevet is. Kihűtjük. A tejszínt kihabosítjuk és hozzákeverjük a kihűlt krémhez, valamint a zselatin fixet is belevegyítjük.