KARAMELL SZELET



Ajánld ismerőseidnek!




 
  Tészta:

30 dkg cukor
2,5 dl tej
50 dkg liszt
8 dkg margarin
1 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg cukor
1 tojás


A 30 dkg cukrot meg kell karamellizálni, majd amikor felolvadt, akkor szinte cseppenként hozzáadni a 2,5 dl tejet. Aztán félretesszük és hűlni hagyjuk. A lisztet összekeverjük a szódabikarbónával, elmorzsoljuk a margarinnal, majd hozzáadjuk a cukrot és a tojást. Összedolgozzuk. Ehhez öntjük az előzőleg elkészített karamellizált cukros tejet, de nekem kb. 1 dl mindig marad abból, mert úgy túl lágy lenne a tészta. Összeállítjuk a tésztát, 4 részre osztjuk és egy kb. 30 × 40 cm-es tepsi hátán megsütjük a lapokat. Nem kell sok a sütéshez, gyorsan kész.

Krém:

5 dl tej
5 evőkanál liszt
20 dkg porcukor
25 dkg margarin
2 csomag vaníliás cukor

A krémhez a lisztet a tejben megfőzzük, kihűtjük. A margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük, majd a kihűlt krémmel összedolgozzuk és együtt jól kihabosítjuk. Az így elkészült krémmel töltjük meg a lapokat.

Balla Alexandra receptje.