Lajcsi szelet



Ajánld ismerőseidnek!



  Hozzávalók

Tésztához:
2 ek kakaópor
2 ek méz
2 db tojás
15 dkg cukor
5 dkg vaj
40 dkg liszt
2 kiskanál szódabikarbóna

Krémhez:
40 g főzős vaníliás puding
40 g főzős puncs puding
6 dl tej
10 g vaníliás cukor
2 cl rum vagy rumaroma
25 dkg vaj
20 dkg porcukor

A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 ek étolaj
5 dkg tejcsokoládé
1 ek étolaj

A lisztbe keverjük el a szódabikarbónát, a többi hozzávalót egy tálba tesszük és gőz felett 5 percig kevergetés közben felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a lisztet. A tésztát három felé osztjuk és darabonként kb. 23×34 lapot nyújtunk belőle. A lapokat villával megszurkáljuk, hogy ne hólyagosodjon. 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
A 3 - 3 dl tejben felfőzzük a pudingporokat. Ha kész, akkor a vaníliásba a vaníliás cukrot, a rózsaszínbe pedig a rumot tesszük. Megvárjuk míg a pudingok kihűlnek.
A vajat a porcukorral kikeverjük és kettéválasztjuk, és a két fajta pudinghoz keverjük.
Először a puncsos krémmel kenjük meg az első lapot, a következőt a vaníliás krémmel, és ráhelyezzük a 3. lapot.
Legalább 1 napig állnia kell hűtőben, hogy megpuhuljon. A tetejét csokimázzal is be lehet vonni, de porcukorral hintve is finom.
A csokoládékat felolvasztjuk, étolajjal elkeverjük.
Először a sötét csokoládét kenjük rá, majd a tejcsokoládét vékony csíkokba visszük rá. Egy kés hegyével széthúzkodjuk,hogy mintát kapjunk 


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje