Piskóta :
3 tojás
3 evőkanál cukor
2 evőkanál liszt
2 evőkanál kakaópor
csipet só
Krém :
15 dkg kerek szemű rizs
kb 6 – 7 dl tej
1 tasak vaníliás cukor
3-4 evőkanál cukor
1, 5 dl tejszín
7, 5 g étkezési zselatin
Meggyes réteg :
1 üveg meggybefőtt
1 tasak vaníliás pudingpor
ízlés szerint őrölt fahéj ( elhagyható )
kb. 3 evőkanál cukor
7, 5 g étkezési zselatin
A piskótához a sütőt 200 °C ra melegítjük, egy 22 cm – es kapcsos tortaforma aljába sütőpapírt vágunk. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a sóval és a cukorral habbá verjük, majd egyesével hozzákeverjük a tojássárgáját és hozzászitáljuk a kakaós lisztet. A masszát a formába simítjuk és kb 15 perc alatt – tűpróbáig sütjük.
A krémhez a rizst jól átmossuk és beleszórjuk a cukros tejbe, majd alacsony lángon állandó keverés mellett puhára főzzük. A kevés vízben megduzzasztott zselatint micróban folyósra melegítjük és hozzákeverjük a rizshez. A tejszínt habbá verjük majd összeforgatjuk a kihűlt rizzsel.
A piskótát visszahelyezzük a formába, rásimítjuk a habos rizst, majd hűtőbe tesszük.
A meggybefőttet leszűrjük, a meggylét kiegészítjük annyi vízzel, hogy 4 dl – t kapjunk és megfőzzük benne a pudingot, ízesítjük, végül hozzákeverjük a meggyet és a vízben megduzzasztott és folyósra melegített zselatint. Ha a puding langyosra hűlt ráöntjük a rizsre és hűtőben egy éjszakán át dermesztjük.