Apácák titka



Ajánld ismerőseidnek!




 


  TOJÁSSÁRGÁS LAP:
150 g vaj
150 g cukor
1 csomag vaníliás cukor
8 tojássárgája
130 g liszt
5 g sütőpor

PORLÓS LAP:
200 g sütőmargarin
100 g cukor
2 tojássárgája
1 tojás
300 g liszt
5 g sütőpor
20 g kakaó

TURÓS MASSZA:
1 kg túró
1 csomag vaníliás cukor
10 tojásfehérje
75 g vaj
75 g keményítő
150 g cukor

KRÉM:
1 csomag meggyes puding
500 ml tej (lehet víz)
100-130 g cukor
2 evőkanál keményítő
1 csomag vaníliás cukor
200 g vaj





Első lépésben a tojássárgás lapot készítsük el. A sütőport elkeverem a liszttel. A puha vajat cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük (mixerrel). Egyenként belekeverjük a tojások sárgáját. Majd szép símára keverjük a liszttel. Egy elég sűrű tésztát fogunk kapni, amit egy evőkanál segítségével szépen elsimítunk a tepsibe. Sütés 170 °C ,kb. 30-40 perc. Porlós lap. A margarint a cukorral habosra mixeljük, egyenként hozzákavarjuk a tojások sárgáját és az egy egész tojást. Majd a sütőporos lisztet is hozzákavarjuk egy evőkanállal. 1/3 részt elveszünk és összegyűrjük a kakaóval. Hűtőbe tesszük a tésztákat. Elkészítjük a túrós masszát. A túrót, vajat botmixerrel kitörjük. A 10 tojás fehérjét, cukrot, vaníliás cukrot kemény habbá verjük. A keményítőt elkeverem a túróval. Majd óvatosan belekavarjuk a habbá vert tojások fehérjét. Egy habos masszát fogunk kapni. A sárga tésztát kinyújtjuk a 25 x 35 cm- es tepsi méretéhez úgy, hogy amikor beletesszük, legyen egy 2 cm-es pereme. A barna tésztát csipkedjük rá a sárga tésztára. Majd a túrós masszát egy kanál segítségével rakjuk rá a tésztára és óvatosan simítsuk el. Sütés 170-180°C,kb. 1 óra. A krémet a hagyományos módon elkészítjük. Ha kihűltek a lapok és a krém, lehet összeállítani. Porlós túrós lap, krém, tojássárgás lap. Tetejére csokimáz.