Bakacsók



Ajánld ismerőseidnek!




 


  Hozzávalók a tésztához ,20×30 cm-es tepsihez:
3 db nagy tojás
22 dkg porcukor
7 ek erős presszó kávé
10 dkg darált dió
12 dkg finomliszt
6 gramm sütőpor
A krémhez:
2 dl fekete kávé
3 ek liszt
15 dkg cukor
2 vaníliás cukor
15 dkg vaj
2 dl habtejszín





Elkészítés:
A tojásokat a cukorral habosra keverjük,ez kb 7  perc.
Hozzá keverjük a kávét.
A lisztet,diót ,a sütőport összekeverjük és a fenti masszába forgatjuk egy fakanállal.
180fokra melegített sütőben kb 25 perc alatt megsütjük.
A kávét ,lisztet,cukrokat egy lábasba tesszük.
Simára kikeverjük és sűrűre felfőzzük.
Kihűtjük,majd a vajjal habosra keverjük.
A tejszínt kemény habbá verjük,két evőkanállal a krémbe keverjük.
A kihűlt sütemény tetejére kenjük a kávés krémet,szépen elsimítjuk.
2 evőkanállal félre teszünk a díszítéshez.
A krémre kerül a tejszínhab.
Megszórjuk csoki lapocskákkal.
jól lehűtjük.
Felszeleteljük,a sütemény közepére egy kis krémet nyomunk a félre tett krémből és csokival bevont kávé szemekkel  díszítjük.Jó étvágyat kívánok hozzá!

Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje