Ajánld ismerőseidnek!
Ki ne szeretné a kalsszikus francia krémest. Ez a sütemény könnyen elkészíthető és mesés az íze.
Hozzávalók:
1 csomag krémeslap
250 ml folyékony habtejszín
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej
4 tojás
4 kanál liszt
10 kanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
A tálaláshoz:
Elkészítés:
A lisztet elkeverjük 100 ml tejjel és félrerakjuk. A maradék tejet a tojásokkal, cukorral és a vaníliáscukorral együtt tűzhelyre tesszük folyamatosan kavargatva.
Amikor felfőtt, hozzáadjuk a lisztes keveréket és tovább főzzük. Akkor van készen, amikor a krém megvastagszik. Ekkor levesszük a tűzről és hülni hagyjuk. Ha kihült megkevergetjük.
A tepsibe belehelyezzük az első lapot, a krémet ráöntjük és elegyengetjük egy spatulával vagy egy nagyobb kés élével. Ezután jön a kemény habbá vert tejszínhab, ezt is elegyengetjük, majd egy újabb lapot helyezünk rá. A süteményt másnapra a hűtőbe tesszük.
Egy éles kést használjunk a krémes felszeleteléséhez. Mikor a tányérban van szórjuk meg porcukorral.
Jó étvágyat kívánunk!