Cigánypecsenye ahogy én készítem! Így lesz olyan finom omlós és szaftos a hús!



Ajánld ismerőseidnek!


  Nem győzzük enni, annyira finom. Ünnepi alkalmakra is csodás választás, mert ezt a finomságot mindenki szereti.

Hozzávalók
4-6 szelet karaj,
4-6 szelet kolozsvári szalonna,
1 db vöröshagyma,
2-3 gerezd zúzott fokhagyma,
só, bors.


Elkészítés
Előző este a karaj szeleteket picit kiklopfolom, sóval, borssal jól bedörzsölöm és fokhagymás (6-8 gerezd) olajban megforgatom.

Másnap a húsokat paprikás lisztbe forgatom. A kolozsvári szalonna szeleteket kakastaréjosan felvágom és saját zsírjában kisütöm. Félreteszem. Ebben megsütöm a húsokat is, majd ezt is kiveszem a serpenyőből.

A megmaradt zsiradékot átöntöm egy közepes méretű lábasba, 1 db vöröshagymát dinsztelek rajta, majd beleteszem a húsokat és vízzel felöntöm. Annyit öntök rá amennyi éppen ellepi, sózom, borsozom, még 2-3 gerezd zúzott fokhagymát is teszek hozzá, majd fedővel lefedve puhára párolom.

Ha már a legtöbb levet elfőtte és sűrű szaftot kaptam, hozzáteszem a szalonna szeleteket és krumplipürével tálalom.

Taschner-Harmath Noemi receptje! 

Forrás:  https://ketkes.com/ciganypecsenye-ahogy-en-keszitem-igy-lesz-olyan-finom-omlos-es-szaftos-a-hus/amp/