Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztához:
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
A krémhez:
300 g tehéntúró
20 g zselatin
50 g víz
250 g habtejszín
5 evőkanál porcukor
3 barack (befőtt)
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a habot, majd a lisztet. A tésztát papírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. Közép meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kettőbe vágjuk, így lesz két tortalapunk.
Krém: a zselatint kevés vízben feloldjuk. A habot felverjük. A tehéntúrót villával megnyomkodjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a habhoz adjuk. A barackot kockára vágjuk és belekeverjük a krémbe. A zselatin hozzáadjuk a krémhez és hűtőbe tesszük egy kis időre.
Az egyik lapra kenjük a krémet, befedjük a másik lappal és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megszilárdul. Porcukorral megszórjuk.
5 tojás
5 evőkanál cukor
5 evőkanál liszt
A krémhez:
300 g tehéntúró
20 g zselatin
50 g víz
250 g habtejszín
5 evőkanál porcukor
3 barack (befőtt)
Elkészítése:
A tojások sárgáját a cukorral kikavarjuk. A tojásfehérjéből kemény habot verünk és hozzákeverjük a habot, majd a lisztet. A tésztát papírral kibélelt tepsibe kanalazzuk. Közép meleg sütőben megsütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kettőbe vágjuk, így lesz két tortalapunk.
Krém: a zselatint kevés vízben feloldjuk. A habot felverjük. A tehéntúrót villával megnyomkodjuk, majd összekeverjük a porcukorral és a habhoz adjuk. A barackot kockára vágjuk és belekeverjük a krémbe. A zselatin hozzáadjuk a krémhez és hűtőbe tesszük egy kis időre.
Az egyik lapra kenjük a krémet, befedjük a másik lappal és hűtőbe tesszük pár órára, amíg a krém megszilárdul. Porcukorral megszórjuk.