Lengyel szelet, nálunk még most is nagy sikere van



Ajánld ismerőseidnek!



  HOZZÁVALÓK
Tészta:
40 dkg liszt
2 egész tojás
2 kávéskanál szódabikarbóna
10 dkg porcukor
7 dkg zsír
1 evőkanál méz
2 evőkanál tejföl

Krém:
8 dl tej
6 evőkanál liszt
1 cs. vaníliás cukor
25 dkg margarin
20 dkg porcukor
3 evőkanál kakaópor
10 dkg kókuszreszelék

Tetejére:
15 dkg étcsoki
3 ek olaj


ELKÉSZÍTÉS
A tészta hozzávalót összegyúrjuk, 3 részre osztjuk, majd tepsi nagyságúra nyújtjuk. 180 fokra előmelegített sütőben a tepsi hátán 10-12 percig sütjük mind a hármat. A krémhez a tejet a liszttel sűrűre főzzünk, hagyjuk kihűlni. A margarint a porcukorral kikeverjük, és krémesre kavarjuk a kihűlt főzött krémmel.

A krémet megfelezzük. Egyik feléhez a kakaóport, másik feléhez a kókuszreszeléket keverjük. Megtöltjük a lapokat. Az alsólapra kenjük a kókuszos krémet, ráhelyezzük a második lapot, amire a kakaós krémet simítjuk. A harmadik lappal befedjük.

Tetejére az olvasztott csoki kerül. Hagyjuk puhulni, és csak másnap szeleteljük.
Tepsi mérete: 34 x 30 cm

Gál Hedvig receptje 

Forrás:  https://egyszerugyorsreceptek.com/lengyel-szelet-nalunk-meg-most-is-nagy-sikere-van/