Ha van otthon egy kis dió és méz, már készülhet is a francia diós mézes finomság!



Ajánld ismerőseidnek!



  Az édes sütik egyszerűen mindenkit elkápráztatnak, ez a diós finomság akár ünnepi alkalmakra is jó választás, mert tényleg nagyon finom.

HOZZÁVALÓK:
Mézes lapokhoz:
30 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 ek méz
7 dkg vaj
2 tojás
1 kávés kanál szódabikarbóna

Diós piskóta:
6 db tojás
15 dkg cukor
3 ek víz
0,5 dl olaj
15 dkg rétes liszt
1/2 cs sütőpor
10 dkg darált dió

Krém:
3 db tojássárgája
15 dkg kristálycukor
2 cs vanília puding
7 dl tej
10 dkg porcukor
25 dkg vaj


ELKÉSZÍTÉS
A mézes lapokhoz a hozzávalókat jól összedolgozzuk, ha szükséges még egy kis lisztet adunk hozzá. Kettő lapot sütünk belőle. 25×35 cm-es tepsi tetején, 180 fokon 8- 10 percig. A diós piskótához a tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat habosra keverjük 10 dkg cukorral, a vízzel, olajjal és a dióval. A tojásfehérjéket a maradék cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan hozzáforgatjuk a diós masszát és a sütőporral elkevert lisztet. Abban a tepsiben sütjük amelyik tetején a mézes lapokat. 180 fokon kb: 25 percig.

A krémhez a tojássárgákat a cukorral, tejjel és a pudingporral kikeverjük és sűrűre főzzük. A vajat a porcukorral kikeverjük, a kihűlt pudingos krémhez adjuk. A krémet két felé osztjuk, a tetejére teszünk félre egy keveset.

Összeállítjuk a sütit. Mézes lap, krém, diós piskóta, krém, mézes lap. Tetejét megkenjük a krémmel amit félre tettünk.10 dkg darabos diót megpirítunk 1ek margarinon, 1 ek kristálycukorral, a krémre szétterítjük. De lehet egyszerűen csak porcukrot szórni a tetejére. 🙂

Pakainé Hegedűs Andrea receptje
Forrás:  https://egyszerugyorsreceptek.com