Tokány, tejfölös mustáros szafttal – ezért odaleszel!


Ajánld ismerőseidnek!


 
Print Friendly and PDF  
  A mustáros szaftnak és a finom húsdaraboknak te sem tudsz majd ellenállni! Én már dupla adagot szoktam készíteni, különben nem marad holnapra! 🙂


Hozzávalók
70 dkg sertéscomb
1 vöröshagyma
15 dkg gomba
liszt
2 dl tejföl
2 evőkanál mustár
torma



Elkészítés
70 dkg sertéscombot mintegy 6 cm hosszú és 2 cm széles szeletekre vágunk. Egy reszelt vöröshagymával együtt zsíron megsütjük, megsózzuk, majd egy kevés vízzel föleresztve, puhára pároljuk. Közben 15 dkg gombát megtisztítunk, megmosunk, vékony szeletekre vágjuk, a húsra szórjuk, és az egészet liszttel meghintve, együtt pirítjuk a hússal. Amikor a gomba is elkészült, a levébe 2 dl tejfölt öntünk, amit előzőleg két evőkanál mustárral kevertünk el. Reszelünk bele egy kevés tormát is —mert az orosz mustár tormával kevert —, ezután jól összefőzzük. Rizskörettel, vagy vajjal meglocsolt metélt tésztával tálaljuk. De adhatunk hozzá burgonyát is.
Forrás:  https://bidista.com/orosz-tokany-tejfolos-mustaros-szafttal-ezert-odaleszel/ 


Több mint 800 teljes recept a 
Fincsi Receptek  Instagram oldalon