Krémes-málnapudingos tészta



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók:
7 tojás
10 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
4 csomag málnás pudingpor
5 dkg darált mandula
1/2 csomag sütőpor

Krémhez:
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
4 tojássárgája
3 ek búzadara
3 dl tej
0,5 dl rum

Tetejére:
3 dl Hulala tejszín
5 dkg szeletelt mandula






A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét a porcukorral kemény habbá verjük. A sárgáját egyenként hozzádolgozzuk, majd óvatosan beleforgatjuk a vaníliás cukrot, a málnás pudingport, végül a sütőport. A masszát ketté vesszük, sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe egyengetjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon egyenként kb. 20-20 perc alatt megsütjük. A krémhez a margarint a porcukorral habosra keverjük. A tojássárgájákat a búzadarával és a tejjel megfőzzük, kihűtjük és hozzákeverjük a rumot, majd a cukros margarinhoz vegyítjük. A tejszínt keményre felverjük befedjük vele a süteményt, végül megszórjuk szeletelt mandulával. Néhány órára hűtőbe tesszük, azután kockákra vágjuk és süteményes tálcára rendezve kínáljuk. 

A különleges tészta nagyon jól harmonizál a grízes krémmel, a tejszínhabbal és a mandulával. Ajánlom mindazoknak, akik a mutatós, rumos-tejbegrízes ízt kedvelik.