Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók a tésztájához:
7 db tojás fehérje,
7 evőkanál cukor,
4 db tojás sárgája,
7 evőkanál liszt,
7 evőkanál darált dió,
1 tasak sütőpor.
Hozzávalók a krémhez:
500 ml tej,
6 evőkanál liszt,
3 db tojás sárgája,
350 g cukor,
vaníliás cukor, vagy vanília ízlés szerint,
250 g vaj,
300 g karamell.
Hozzávalók a mázhoz:
3 evőkanál víz,
5 evőkanál cukor,
3 evőkanál kakaó,
egy dió nagyságú vaj,
Elkészítése:
Verjünk habot a tojás fehérjéből és a cukorból, majd egyenként adjuk hozzá a tojások sárgáját, a lisztet, a darált diót és a sütőport, majd óvatosan kavarjuk össze. Kivajazott, kilisztezett tepsibe kanalazzuk a masszát és 180 fokos sütőben nagyjából 30 perc alatt megsütjük. Amikor kihűlt, hosszában háromba vágjuk.
A krém elkészítése: kavarjuk ki a tojássárgáját a cukorral és a vaníliával, vagy vaníliás cukorral, majd adjuk hozzá a lisztet és a tejet, keverjük össze és lassú tűzön kezdjük főzni. Folytonosan kavargatva főzzünk sűrű krémet vigyázzunk, hogy a krém ne legyen görcsös és ne süljön oda. A vajat kavarjuk ki és kanalanként keverjük bele a kihűtött krémet.
Mielőtt összeállítanánk a süteményt készítsünk 300 g cukorból karamellt, amelyet tegyünk egy jól kiolajozott üvegtálba, hagyjuk hűlni, amikor kihűlt és megszilárdult, törjük össze és tegyük félre.
Amikor a tészta kihűlt tegyük tálcára, az első lapra szórjuk rá a felét az összetört karamellnek, erre pedig tegyük rá a krém felét, tegyük rá a második lapot ezt is szórjuk meg az összetört égetett cukorral és kenjük rá a megmaradt krémet majd tegyük rá a harmadik lapot. Takarjuk le fóliával és tegyük hűtőbe, hogy megkeményedjen.
Készítsük el a mázat: tegyük egy lábasba a máz hozzávalóit, kavarjuk össze és lassú tűzön kezdjük el főzni, majd öntsük rá a süteményre és ismét rakjuk a hűtőbe. Pár óra múlva szeletelhetjük. Jó étvágyat!