Hozzávalók
Tészta
150 g túró
75 g cukor
1 cs vaníliás cukor
1 db tojás
egy csipet só
6 ek olaj
250 g liszt
1 cs sütőpor
Töltelék
3 db alma, szeletekre vágva
100 g cukor
1 tk fahéj
Tetejére
1 tojás sárgája
1 ek tej
1 ek mák
Elkészítése
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet.
Gyúrjuk össze, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk 20 percig pihenni.
Osszuk ketté, külön-külön nyújtsuk ki 24 cm átmérőjű kör alakra (kb. 5 mm vastag). Vágjuk fel őket 8-8 részre.
A cikkek szélére tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg fahéjas cukorral és ejtsünk rajtuk 3 bemetszést, de ne érjük el a tészta végét (lásd kép!).
Fogjuk meg a háromszögek csúcsát és hajtsuk rá a tésztát a töltelékre (a vége befordul alá).
Tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire, kenjük meg 1 tojássárgája és 1 ek tej keverékével, szórjuk meg mákkal.
Süssük 180° C hőmérsékletű előmelegített sütőben 25 percig, aranybarnára.
A tésztához a túrót keverjük össze a cukrokkal, adjuk hozzá a tojást, a sót, az olajat, végül pedig a sütőporral előzetesen összekevert lisztet.
Gyúrjuk össze, takarjuk le egy konyharuhával, és hagyjuk 20 percig pihenni.
Osszuk ketté, külön-külön nyújtsuk ki 24 cm átmérőjű kör alakra (kb. 5 mm vastag). Vágjuk fel őket 8-8 részre.
A cikkek szélére tegyük rá az almaszeleteket, szórjuk meg fahéjas cukorral és ejtsünk rajtuk 3 bemetszést, de ne érjük el a tészta végét (lásd kép!).
Fogjuk meg a háromszögek csúcsát és hajtsuk rá a tésztát a töltelékre (a vége befordul alá).
Tegyük őket zsírpapírral bélelt tepsire, kenjük meg 1 tojássárgája és 1 ek tej keverékével, szórjuk meg mákkal.
Süssük 180° C hőmérsékletű előmelegített sütőben 25 percig, aranybarnára.
Forrás: http://chefcricket.blogspot.hu