Meggyes csokis sütemény – nagyon guszta, én is kipróbálom



Ajánld ismerőseidnek!



Hozzávalók
2 tojás
25 dkg liszt
2,5 dl tej
1 csomag sütőpor
16 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
10 dkg margarin
1 üveg meggybefőtt
2 evőkanál kakaópor
kevés só

A krémhez:
4 dl meggybefőttlé (vízzel pótoljuk)
15 dkg cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
20 dkg margarin
csokimáz, a tetejére






  Elkészítése
A tojásokat a cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a pu­ha margarint, lisztet, sütőport, sót, tejet. Kidolgoz­zuk, kétfelé osztjuk, és az egyik felébe kakaót teszünk.
Kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, váltakozva, hogy márványos tésztát kapjunk. A tetejére szórjuk a lecsöpögtetett meggyet, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt 180 °C-fokon megsütjük.

A meggylében a cukor­ral megfőzzük a pudingo­kat.
Ha kihűlt, belekever­jük a puha vajat, és össze­dolgozzuk.


A kihűlt piskóta tetejé­re kenjük a pudingos masszát, a legtetejére csokimáz kerül.