Citromos,mákos szelet
Hozzávalók
Hozzávalók a lapokhoz:
30 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 dl tejföl
A középső tésztához:
30 dkg cukor
15 dkg margarin
22 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
3 dl tej
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3 db tojásfehérje kemény habja
A krémhez:
1 csg vaníliás pudingpor
3 ,5 dl tej
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
23 dkg cukor
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé + 1 ek. étolaj
8 dkg fehér csokoládé + 1 tk étolaj
Elkészítés:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk.
Tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk.
Tepsi mérete:
24×39 cm
A középső tésztát is ugyanebben a tepsiben sütjük meg.
A cukrokat a margarinnal ,reszelt citrom héjjal habosra keverjük ,apránként hozzá keverjük a tejet,majd a mákkal,sütőporral elkevert lisztet is.
A keményre felvert tojáshabot egy fakanállal szépen bele forgatjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük ,a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
Krém készítés:
A tejet a pudingporral,cukorral ,a citrom levével felfőzzük.
A kihűlt krémet a margarinnal elkeverve kihabosítjuk.
A sütemény összeállítása:
Alsó lap,fele krém,mákos kevert,krém,felső lap.
A süteményt a csokoládékkal bevonjuk.
Vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
Először a csokoládéval kenjük meg,majd a fehér csokiból csíkokat húzunk és egy kés hegyével a fehér csokoládét „befésüljük” a sötétebb csokiba.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük,hogy szépen szeletelhető legyen,az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok a nagyon finom,mutatós citromos mákos süteményhez.
Hozzávalók a lapokhoz:
30 dkg finomliszt
1 csg sütőpor
15 dkg margarin
10 dkg porcukor
3 tojás sárgája
1 dl tejföl
A középső tésztához:
30 dkg cukor
15 dkg margarin
22 dkg darált mák
1 db citrom reszelt héja
3 dl tej
25 dkg finomliszt
1 sütőpor
2 vaníliás cukor
3 db tojásfehérje kemény habja
A krémhez:
1 csg vaníliás pudingpor
3 ,5 dl tej
1 db citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
23 dkg cukor
A bevonathoz:
15 dkg csokoládé + 1 ek. étolaj
8 dkg fehér csokoládé + 1 tk étolaj
Elkészítés:
A lapok hozzávalóit összegyúrjuk.
Tepsi hátoldalán 2 lapot sütünk.
Tepsi mérete:
24×39 cm
A középső tésztát is ugyanebben a tepsiben sütjük meg.
A cukrokat a margarinnal ,reszelt citrom héjjal habosra keverjük ,apránként hozzá keverjük a tejet,majd a mákkal,sütőporral elkevert lisztet is.
A keményre felvert tojáshabot egy fakanállal szépen bele forgatjuk.
A tepsit szilikonos sütőpapírral kibéleljük ,a tészta masszát bele öntjük,elsimítjuk és 180 fokra melegített sütőben 35 perc alatt megsütjük.
Tűpróba!
Krém készítés:
A tejet a pudingporral,cukorral ,a citrom levével felfőzzük.
A kihűlt krémet a margarinnal elkeverve kihabosítjuk.
A sütemény összeállítása:
Alsó lap,fele krém,mákos kevert,krém,felső lap.
A süteményt a csokoládékkal bevonjuk.
Vízgőz felett vagy mikróban felolvasztjuk.
Először a csokoládéval kenjük meg,majd a fehér csokiból csíkokat húzunk és egy kés hegyével a fehér csokoládét „befésüljük” a sötétebb csokiba.
Egy éjszakára a hűtőbe tesszük,hogy szépen szeletelhető legyen,az ízek összeérjenek.
Jó étvágyat kívánok a nagyon finom,mutatós citromos mákos süteményhez.
Forrás: https://www.facebook.com