Dió piskóta kávéhabos krémmel – szenzációs süti!
Hozzávalók
6 tojás
5 dkg darált dió
20 dkg liszt
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
10 dkg cukor
1 tasak sütőpor
A krémhez:
20 dkg vaj
20 dkg porcukor
1 tojás
1 evőkanál liszt
1 dl tej
1,5 dkg instant kávé
1 dl habtejszín
Elkészítése
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral. A habhoz adjuk a lisztet, a diót, a kakaóport a sütőport és a tojássárgáját is, jól elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk. A tojást, a lisztet, a kávéport és a tejet egy edénybe tesszük, jól összedolgozzuk és lassú tűzön főzni kezdjük, amikor besűrűsödik levesszük és hagyjuk kihűlni, majd a vajas krémhez kavarjuk. A habot felverjük és lassan beleforgatjuk, a megsült tésztára halmozzuk a krémet, lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük, de anélkül is nagyon fincsi.
A tojások fehérjéből kemény habot verünk, a sárgáját kikavarjuk a cukorral. A habhoz adjuk a lisztet, a diót, a kakaóport a sütőport és a tojássárgáját is, jól elkeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd 180 fokos sütőben 40 percig sütjük.
A vajat a porcukorral habosra kavarjuk. A tojást, a lisztet, a kávéport és a tejet egy edénybe tesszük, jól összedolgozzuk és lassú tűzön főzni kezdjük, amikor besűrűsödik levesszük és hagyjuk kihűlni, majd a vajas krémhez kavarjuk. A habot felverjük és lassan beleforgatjuk, a megsült tésztára halmozzuk a krémet, lehűtjük. Tálaláskor tejszínhabbal díszíthetjük, de anélkül is nagyon fincsi.
Forrás: http://ketkes.com