Fenséges csokoládés diós piskóta, nagy adag csokikrémmel és csokoládébevonattal!



Ajánld ismerőseidnek!




Hozzávalók

8 tojásfehérje
40 dkg darált dió
25 dkg cukor
1 tasak sütőpor
4 evőkanál liszt
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
rumaroma

A krémhez:
8 tojássárgája
1 egész tojás
3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
20 dkg cukor
4 evőkanál tej
10 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj

A tetejére:
15 dkg étcsokoládé
1 teáskanál vaj



Elkészítése

A tojások fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. A lisztet, a diót, a kakaóport és a sütőport összekeverjük, a habhoz adjuk. Jól összekavarjuk, a rumaromával ízesítjük. A tésztát háromba osztjuk és sütőpapírral bélelt tepsi hátulján 180 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt megsütjük. A krém hozzávalóit a vaj kivételével egy tálba tesszük. A csokoládét darabokra tördelve adjuk hozzá és gőz fölött sűrű krémet keverünk belőle. Ez akár fél órát is igénybe vehet, de fontos, hogy a krém megfelelő állagú legyen, nem folyhat. 

Amikor elkészült, kihűtjük. A vajat habosra kavarjuk és hozzákanalazzuk a krémet, jól kikeverjük. A lapokat megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, a vajat is hozzákeverjük és bevonjuk vele a süteményt, hűtőbe tesszük pár órára és szeletelhetjük.


Forrás:  http://ketkes.com