Ajánld ismerőseidnek!
Hozzávalók
5 tojás
13 dkg cukor
13 dkg gesztenyepüré
35 g liszt
5 g sütőpor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
15 dkg vaj
40 dkg gesztenyepüré
15 dkg porcukor
rumaroma
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
A tetejére:
16 dkg étcsokoládé
Elkészítése
A tojások fehérjét kemény habbá verjük, a cukrot is belekeverjük, majd egyenként a tojássárgákat. A lisztet, a sütőport és a kakaóport összekeverjük, hozzáadjuk. A gesztenyepürét is beledolgozzuk. A tésztát két adagra osztjuk. 30/22-es sütőpapírral bélelt tepsiben közép meleg sütőben megsütjük a lapokat. A vajat a porcukorral összekeverjük, majd beledolgozzuk a gesztenyepürét és ízlés szerinti mennyiségű rumaromát. A habot felverjük, hozzáadjuk a habfixet. A kihűtött lapra kenjük a hab felét, majd óvatosan eloszlatjuk rajta a gesztenyés krémet és befedjük a hab másik felével. A lapot a tetejére tesszük, a felolvasztott csokoládét rákenjük. Lehűtve fogyasztjuk.