Hevesi krémes


Ajánld ismerőseidnek!







Hozzávalók:
A tésztához

7 tojás sárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
13 evőkanál víz
A krémhez:
7 tojás fehérje
7-10 evőkanál cukor
2 csomag vaníliás pudingpor
6 dl víz

A díszítéshez:
3-4 dl tejszín
reszelt csokoládé



Elkészítés:

A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Közepes lángon (kb. 180 fok) kb. 20 percig süjüki. (A tepsi mérete: 27 x 37 cm.)
A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a vízzel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, és a tészta tetejére kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, és a teljesen kihűlt krém tetejére kenjük. Reszelt csokoládéval gazdagon megszórjuk


Ha tetszett, akkor nyomj egy like-t is