Túrós - gyümölcsös sütés nélkül



Ajánld ismerőseidnek!





 Hozzávalók:
Háztartási keksz
1 cs. vanília puding
10-15 dkg cukor
25 dkg túró
4 dl tej + a kekszek áztatásához
1 marék meggy /lecsepegtetve/
1 evőkanál zselatin
2,5 dl meggylé / Ha nincs annyi, vízzel kiegészítjük /


Elkészítés:
A háztartási kekszeket langyos tejben megforgatjuk,/ ügyelve arra, hogy ne ázzanak el / és sorban kirakjuk a tepsi alját. A pudingot a cukorral, tejjel sűrűre főzzük. Ha már langyos, hozzákeverjük a túrót és a marék meggyet is./ Én kicsit összepasszíroztam a meggyet/ Ezt a krémet langyosan rákenjük a kekszes rétegre és kihűtjük. A meggy levét a zselatinnal összemelegítem, majd mikor kezd kocsonyásodni, ráöntöm a túrós rétegre. Hűtőbe teszem, majd tálalás előtt szeletelem! Jó étvágyat kívánok! Tepsi mérete: 28 cm x 17 cm


Forrás:  Konyhamánia Edit Módra (Vass Lászlóné Edit) receptje