Mámorító havas krémes – annyira lágy és krémes, hogy szinte elolvad a szádban!



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók

a tésztájához

25 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
3 egész tojás,
1 dkg só,
90 dkg liszt,
1 dkg szalalkáli,
másfél deci tejszín.

Töltelékhez

60 dkg vaj,
60 dkg porcukor,
másfél liter tej,
20 dkg liszt,
1 szál vaníliarúd,

tetejére vaníliás cukor, kókuszreszelék.





Elkészítése
A zsírt, porcukrot, tojást, sót, lisztet, szalalkálit, tejszínt összegyúrjuk, majd a tésztát három részre osztjuk. Félórás pihentetés után három fél centis vastag lapot nyújtunk, és ezeket kisütjük (óvatosan bánjunk a lapokkal, mert törékenyek!).
A töltelékhez a vajat és a porcukort habosra keverjük, és félretesszük.
A tejet, lisztet a vaníliarudakkal krémmé főzzük, s amikor kihűlt, a habosra kavart vajjal összekeverjük.
A kisült lapokat ezzel a töltelékkel megtöltjük.
Töltés után hűtőszekrénybe téve, másnap kockára vágjuk, a tetejét vaníliás porcukorral és kókuszreszelékkel meghintjük.


Forrás:  http://ketkes.com/