Napi 5 darab dió csodát tesz a szervezetünkkel!



Ajánld ismerőseidnek!



Egy amerikai kutatóközpontban derítettek fényt arra, hogy amennyiben naponta legkevesebb 5 darab diót elfogyasztunk, nagymértékben csökkentjük a szívbetegségek kialakulásának kockázatát. Amennyiben rendszeresen elmajszolunk naponta pár diót, az egész keringési rendszerünk egészségének megőrzését biztosíthatjuk.

A dió szívvédő hatása annak köszönhető, hogy olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek mérséklik a rossz és magas koleszterinszintet, amely hozzájárul a vérerek és a szív koszorúereinek a lerakódásaihoz, eltömődéseihez, és ezzel együtt a vénák és artériák veszítenek a rugalmasságukból is, így ennek következményeként alakul ki a magas vérnyomás. A szakértők azt is megállapították, hogy a dió jótékony hatóanyagai már az elfogyasztás után 4 órával javítják a keringési rendszer működését.



A diófogyasztással megelőzhető a mellrák, így ezért is érdemes a nőknek naponta pár darabot megtörni és a finom dióbelet elrágni.

Mivel linolsavat is tartalmaz, ezért a dióval csontjaink egészségét is megőrizhetjük, erősebbé tehetjük, és a belső gyulladások kialakulását is megelőzhetjük.

A dióban lévő tápanyagoknak, nyomelemeknek, vitaminoknak stresszűző hatásuk is van, és a nyugodt alvást is biztosíthatjuk, ugyanis ez a csonthéjas gyümölcs melatonint tartalmaz, egy olyan hormont, amelynek alvásszabályozó szerepe van.




Dr. Penny Kris Eterton, a Pennsylvania Egyetem táplálkozással foglalkozó professzora szerint, ha egy héten 4 napon keresztül megeszünk 5 darab diót, jelentősen csökkentjük a szívbetegség kockázatát. A dió természetes olaja már 4 óra elteltével kifejti pozitív hatását a vérerekben, segít megőrizni azok rugalmasságát, a gyógynövény szaküzletekben kapható dióolajat nyugodtan hozzákeverhetjük a salátákhoz, ezáltal fokozva a szív- és érvédő hatást.

A dió mellesleg nagyon jót tesz az agyműködésnek, hiszen az Omeg 3 zsírsav segít abban, hogy a központi idegrendszer egészséges maradjon, az idegek optimálisan működhessenek, és a szellemi frissességünket időkorunkra is megőrizhetjük.


Forrás:  http://ketkes.com