Sajtszószos rántott csirkemell csíkok – a szavad is eláll tőle, olyan ízletes!!



Ajánld ismerőseidnek! 



Hozzávalók

2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj

A szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl

friss petrezselyemzöld





Elkészítése
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.


Forrás:  http://ketkes.com